Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. Plitvice su najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. UNESCO je 1979. godine Plitvička jezera proglasio svjetskom prirodnom baštinom. Plitvice na godišnjoj razini obiđe oko 1,2 milijuna posjetitelja. Integracijom tehnološki naprednih parkirališnih rješenja i sustava automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR) na dvije parkirališne lokacije udovoljeno je sve većim zahtjevima posjetitelja te je omogućen siguran i besprijekoran parkirališni prostor, čime je rasterećeno operativno osoblje i ubrzan protok vozila.

SKIDATA

Grad Rovinj

S ciljem očuvanja starogradske jezgre Grad Rovinj primijenio je tehnološki napredna rješenja za nadzor parkirališta, kontrolu i naplatu parkiranja, kontrolu pristupa starogradskoj jezgri i rezidencijalnim javnim površinama. Grad je uveo i sustave automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR) čime je postavljen kamen temeljac „pametnog grada“ koji se odlikuje organiziranom i očuvanom infrastrukturom. Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, Rovinj i Poreč vodeće su turističke destinacije po broju ostvarenih noćenja.

SKIDATA

Grad Dubrovnik

Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske, administrativno središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. 1979. godine gradska jezgra Dubrovnika upisana je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Turistička zajednica grada Dubrovnika zabilježila je u 2015. godini 933.000 dolazaka. S ciljem rasterećenja prometne infrastrukture i bolje organizacije parkirališnih prostora primijenjena su tehnološki napredna rješenja naplate parkiranja i upravljanja otvorenim i zatvorenim parkiralištima te sustavi automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR) koji korisnicima omogućuju sigurno parkiranje i plaćanje gotovinom ili kreditnim karticama.

FLOWBIRD

Grad Trogir

Trogir se smjestio u središtu Dalmacije, na jadranskoj obali. Zbog geografskog položaja i zaštićenosti trogirska je luka omiljena nautička destinacija. Prema podacima Ministarstva turizma, Trogir je u 2015. godini ostvario 89.752 dolazaka, odnosno 391.071 noćenja. S ciljem ubrzanja protoka vozila, povećanja nadzora parkirališta te kontrole i naplate parkiranja Grad Trogir primijenio je tehnološki napredna parkirališna rješenja te uveo sustav automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR) čime je uspostavljen moderan i organiziran parkirališni prostor.

SKIDATA

Grad Cavtat

Cavtat je gradić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i administrativno sjedište Općine Konavle. Smješten je na poluotoku Rat, koji zajedno s poluotokom Sustjepan zatvara dobro zaštićenu i pristupačnu uvalu. S ciljem ubrzanja protoka vozila, povećanja nadzora parkirališta te kontrole i naplate parkiranja Grad Cavtat primijenio je tehnološki napredna parkirališna rješenja te uveo sustav automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR) čime je uspostavljen moderan i organiziran parkirališni prostor.

SKIDATA

Zagrebački velesajam

Zagrebački velesajam komunikacijska je platforma koja organizacijom sajmova i događanja promiče gospodarstvo grada Zagreba i Republike Hrvatske te ga umrežava s europskim i izvaneuropskim okruženjem. Zagrebački velesajam sastavnica je Zagrebačkog holdinga koja svojim djelovanjem doprinosi ostvarenju misije Društva. S ciljem ubrzanja protoka vozila, povećanja nadzora parkirališta, kontrole i naplate parkiranja te olakšanja prolaska posjetitelja Zagrebački je velesajam primijenio tehnološki napredna parkirališna rješenja te uveo sustav automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR).

SKIDATA